dilluns, 6 de juny del 2011

La resiliència

El terme original de resiliència fa referència a la capacitat d'un material per retornar a la seva forma inicial després d'haver rebut un fort impacte deformador.

Però en el camp de la psicologia fem referència a la capacitat d'un individu o sistema social a de viure i desenvolupar-se de manera positiva, fent front a les dificultats i emprant-les com un element del qual sortir.ne reforçat. Aquesta resulta tan anyiga com la mateixa humanitat, encara que ha estat en els últims anys quan més interès s'ha produït entorn d'aquesta.

Aleshores, trobem dos elements bàsics de la capacitat de resiliència, aquests són:

- La superació de les crisis, el dolor, la mort, la pobresa entre d'altres situacions límit de les quals el ésser humà resisteix i lluita amb esperança.


- La capacitat de construir o reconstruir la seva pròpia vida, encara que en aquesta hagi viscut situacions de gran dificultat.

Des de la resiliencia, els conflictes son vistos com la base del desenvolupament, ja que aquests signifiquen creixement i transformació,aconseguint que les persones continuem creixent en harmonia, superant les pors, convertint els traumes en oportunitats de creixement i fortaleixement.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada